Monday, June 24, 2013

Comunicat de presa 17 iunie 2013

Comunicat de presa

Cu privire la cazurile de otravire si/sau ridicare a cainilor comunitari pe raza Municipiului Ploiesti in iunie 2013

Ploiesti, 17 iunie 2013

Ca urmare a otravirii si/sau disparitiei in ultimele nopti a zeci de caini comunitari de pe raza Municipiului Ploiesti, cu precadere din Vest- zonele Podul Inalt si Malu Rosu, Est- zona Mihai Bravu, Nord- zona Pietei Nord, Organizatia RSDP doreste sa faca apel la populatia locala pentru adunarea de marturii si dovezi.

Zeci de caini fara stapan au fost otraviti in ultimele nopti de catre autori neidentificati. Conform legii de protectie a animalelor omorarea, maltratarea, schingiuirea reprezinta infractiuni si se sanctioneaza cu amenda de pana la 100 milioane (vechi) ori inchisoare de pana la 3 ani!

Mostre de hrana otravita precum si o parte din cadavrele cainilor otraviti vor fi date spre expertiza medico-legala.

De asemenea, autori necunoscuti au savarsit alte acte cu caracter infractional, tranchilizand in miez de noapte si adunand zeci de caini comunitari, nici unul din animalele disparute neputand fi gasit in incinta adapostului de caini comunitari de la Bucov. Mentionam ca legea prevede ca numai medicii veterinari au dreptul de a folosi substante tranchilizante. Exista martori oculari ce urmeaza sa identifice barbatii participanti in raidurile de noapte descrise mai sus.

Va rugam pe toti cei care aveti informatii cu privire la aceste actiuni, ati vazut caini morti, ati vazut masini colectand caini, cunoasteti numarul de la masina, contactati-ne la numarul de telefon 0728.893.852 sau prin email la sterilizariploiesti@yahoo.com.

Organizatia RSDP aduna marturii si probe in vederea actionarii in instanta a celor ce urmeaza sa fie identificati ca fiind autorii faptelor infractionale mai sus mentionate.

Cu stima,
Alexandra Ionescu, Presedinte RSDP

No comments:

Post a Comment