Monday, July 15, 2013

Comunicat de presa 15 iulie 2013

Comunicat de presa

Cu privire la cazurile de tranchilizare cu adunare respectiv otravire a cainilor comunitari in Municipiul Ploiesti in noptile din luna iunie 2013

Ploiesti, 15 iulie 2013

Ca urmare a cazurilor de tranchilizare cu adunare a cainilor comunitari in noptile lunii iunie 2013, asociatia RSDP a reusit sa intre in posesia unor materiale care indica faptasii.

Astfel, avem informatii care sugereaza implicarea unor angajati ai A.P.M.C.S. in tranchilizari si adunari nedeclarate si ilegale. Iata cronologia evenimentelor din perioada 13-14 iunie 2013, asa cum rezulta din imaginile video captate in acea noapte si din declaratii:

·    Se pare ca pe data de 13 iunie 2013, adapostul Bucov a contactat Protan si a solicitat ca Protan sa vina sa ridice in ziua urmatoare cadavre de caini in vederea incinerarii. Acest aspect sugereaza premeditarea si implicarea A.P.M.C.S. in actiunile din noaptea imediat urmatoare.
·    In noaptea de 13 spre 14 iunie, filmari din zona Pietei Nord surprind angajati A.P.M.C.S. in frunte cu tehnicianul Raicu Gheorghe tranchilizand si ducand in dube caini comunitari din zona. Nici unul din cainii ridicati in acea noapte nu a fost gasit ulterior in viata in incinta adapostului Bucov.
·    Mentionam ca imaginile din acea noapte surprind barbati inclusiv tehnicianul Raicu Gheorghe folosind pistol tranchilizant, fapt ce in sine este ilegal deoarece numai medicii veterinari au drept legal de folosire a substantelor tranchilizante.
·    Imaginile video surprind si o duba a Politiei Locale si organe de politie acompaniind si asistand la campania de tranchilizare si prindere din noaptea de 13-14 iunie.
·    Conform legii de protectie a animalelor, omorarea, maltratarea, schingiuirea reprezinta infractiuni si se sanctioneaza cu amenda de pana la 100 milioane (vechi) ori inchisoare de pana la 3 ani
·    Imaginile surprise de camerele video din Piata Nord coroboreaza cu informatiile furnizate de martorii oculari aflati in zona in acea noapte
·    In ziua de 14 iunie, Protan vine sa ridice de la adapostul Bucov cadavre de caini insumand 1200 kilograme
·    Ulterior, doamna director Moagher a A.P.M.C.S. declara intr-un scris oficial adresat organizatiei noastre ca A.P.M.C.S. nu a fost implicata in actiunea nocturna din 13-14 iunie 2013. In paralel, angajatii A.P.M.C.S. au negat verbal in mod repetat participarea lor in actiunile acelei nopti.
·    Avem, de asemenea, in scris, declaratia oficiala din partea Politiei Locale Ploiesti conform careia entitatea lor nu ar fi fost implicata in infractiunile comise in acea noapte.
·    Atasam acestui comunicat atat informatiile survenite de la Protan, cat si scrisoarea oficiala trimisa de doamna director Moagher in care este subliniata neimplicarea adapostului Bucov in prinderile mai sus mentionate, precum si raspunsul oficial de neimplicare a Politiei Locale Ploiesti. Pentru imaginile video ne puteti contacta direct la adresa de email a organizatiei noastre.
·    Avand in vedere imaginile captate de camerele video in noaptea de 13-14 iunie, plus declaratiile primite ulterior, deja nu mai vorbim doar de animale comunitare capturate si disparate in actiuni ilegale. Vorbim, in plus, de entitati apartinand administratiei locale care s-au organizat si au savarsit impreuna actiuni ilegale, exact aceleasi entitati responsabile de protectia animalelor si de buna ordine si respectare a legii. Aceleasi entitati care au negat in declaratii oficiale scrise orice implicare in actiunile acelei nopti.

In final, dorim sa mentionam ca solicitam in continuare populatiei locale sprijinul in vederea adunarii de informatii si dovezi despre cazurile de otraviri de caini cu si fara stapan din Ploiesti din ultimele saptamani. Exista o recompensa de minim 1,000 ron pentru dovezi care sa indice persoanele vinovate de otravirea cainilor comunitari. Despre recompensa si cum puteti oferi informatii puteti citi mai mult aici: http://www.telegrama.ro/stiri/actualitate/item/9212-recompens%C4%83-pentru-g%C4%83sirea-uciga%C5%9Filor

Cu stima,
Alexandra Ionescu, Presedinte RSDP
sterilizariploiesti@yahoo.com
No comments:

Post a Comment