Monday, June 24, 2013

Comunicat de presa 24 iunie 2013

Comunicat de presa

Cu privire la cazurile de otravire a cainilor comunitari in Municipiul Ploiesti in iunie 2013

Ploiesti, 24 iunie 2013

Ca urmare a otravirii si disparitiei in ultimele doua saptamani a numeroase animale comunitare de pe raza Municipiului Ploiesti, precum si a otravirii reziduale a unor animale cu stapan plimbate in spatii publice (parcuri si parcari), Organizatia RSDP doreste sa adreseze un avertisment precum si un apel populatiei locale.

Avand in vedere ca vacanta de vara a inceput, iar multi din copiii nostri vor petrece mult timp in spatii publice unde a existat si posibil sa continue sa existe reziduu toxic, va rugam sa fiti deosebit de atenti cand iesiti cu copiii la plimbare. La ce trebuie sa fiti atenti? In prima poza vedeti o pata de sange de aproximativ 1 metru patrat unde a fost gasit un caine otravit, iar in cea de-a doua poza se vede pui rotisat cu otrava. Mentionam ca cel putin un caine cu stapan a fost otravit doar pentru ca a lins o data pe jos intr-o zona cu reziduu toxic. Nu dorim sa inducem o stare de panica, dar daca un caine de talie mare precum un Golden Retriever a putut fi otravit in timpul plimbarii in parc, cu siguranta ca si copiii de 20-25 kilograme pot fi vulnerabili. Asigurati-va ca cei mici nu duc mana la fata si ca se spala pe maini dupa joaca in spatii publice.Dorim, de asemenea, sa facem apel la populatia locala pentru informatii cu privire la cei care ar fi putut imprastia otrava in aceste spatii publice. Va rugam pe toti cei care detineti informatii cu privire la aceste actiuni, ati vazut caini morti sau ati sesizat actiuni suspecte intreprinse pe timp de noapte, contactati-ne la numarul de telefon 0728.893.852 sau prin email la sterilizariploiesti@yahoo.com. De asemenea, puteti contacta Politia Locala la 0244.595.355 si Primaria la 0244.984. Informatiile sunt cu atat mai pretioase daca vin din zone unde exista camere video ce ar fi putut inregistra vehiculele si pe cei care au lasat momelile otravite. Va vom pastra anonimatul daca doriti asta.

 In final, va invitam la un protest in fata Primariei organizat de mai multe asociatii locale de protectia animalelor. Protestul va avea loc miercuri, 26 iunie 2013, intre orele 14.00-16.00. Dorim sa protestam impotriva unor asemenea metode barbare de omorare in masa a cainilor comunitari, metode carora le-au cazut victime inclusiv animale cu stapan. Speram ca nu urmeaza si copiii.

Cu stima,
Alexandra Ionescu, Presedinte RSDP

Comunicat de presa 17 iunie 2013

Comunicat de presa

Cu privire la cazurile de otravire si/sau ridicare a cainilor comunitari pe raza Municipiului Ploiesti in iunie 2013

Ploiesti, 17 iunie 2013

Ca urmare a otravirii si/sau disparitiei in ultimele nopti a zeci de caini comunitari de pe raza Municipiului Ploiesti, cu precadere din Vest- zonele Podul Inalt si Malu Rosu, Est- zona Mihai Bravu, Nord- zona Pietei Nord, Organizatia RSDP doreste sa faca apel la populatia locala pentru adunarea de marturii si dovezi.

Zeci de caini fara stapan au fost otraviti in ultimele nopti de catre autori neidentificati. Conform legii de protectie a animalelor omorarea, maltratarea, schingiuirea reprezinta infractiuni si se sanctioneaza cu amenda de pana la 100 milioane (vechi) ori inchisoare de pana la 3 ani!

Mostre de hrana otravita precum si o parte din cadavrele cainilor otraviti vor fi date spre expertiza medico-legala.

De asemenea, autori necunoscuti au savarsit alte acte cu caracter infractional, tranchilizand in miez de noapte si adunand zeci de caini comunitari, nici unul din animalele disparute neputand fi gasit in incinta adapostului de caini comunitari de la Bucov. Mentionam ca legea prevede ca numai medicii veterinari au dreptul de a folosi substante tranchilizante. Exista martori oculari ce urmeaza sa identifice barbatii participanti in raidurile de noapte descrise mai sus.

Va rugam pe toti cei care aveti informatii cu privire la aceste actiuni, ati vazut caini morti, ati vazut masini colectand caini, cunoasteti numarul de la masina, contactati-ne la numarul de telefon 0728.893.852 sau prin email la sterilizariploiesti@yahoo.com.

Organizatia RSDP aduna marturii si probe in vederea actionarii in instanta a celor ce urmeaza sa fie identificati ca fiind autorii faptelor infractionale mai sus mentionate.

Cu stima,
Alexandra Ionescu, Presedinte RSDP